Dra täcket över huvudet

Monsterregn hela dagen. Gick mina fyra kilometer till vårdcentralen med paraply. Väl där blir det som det brukar; inte mycket känns framåt mer bakåt.

Ny läkare hade jag blivit tilldelad utan att de hade informerat mig. Ja, jag kanske redan har skrivit det? Man skulle kunna tro att jag ställer min stol utanför varje måndag och är en besvärlig ”kund” men jag går bara dit i nödfall. Således ingen hypokondriker med storhetsvansinne. Men det känns meningslöst att gå dit. Jag är så totalt uppgiven när det gäller den svenska vården. Nu blev det varken hackat eller malet utan jag får helt enkelt själv finna en ny terapeut. Den kraften… finns inte. Och jag vet inte om jag ens orkar vädra mitt liv för någon längre. Jag bad i alla fall att få en remiss till hudläkaren för ett envist märke som inte ska vara där.

”Var jobbar du?” Nä, jag är sjukpensionär sedan 2011. ”Jaså, varför då?”.

Jag ger bara upp.

Jag snackade med morsan när jag kom ut: Ja du morsan det blev som vanligt. Hon var lika jävla trött på all förbannad vårdinrättning. Syrran berättade om en vän som varit på sin vårdcentral och sökt för en grej och på vägen ut bett dem ta blodtrycket: ”Nä, då får du be om en ny tid. Det var inte därför du kom hit”.

Ja det är fredag och jag drar täcket över huvudet. Pizzan är uppäten. Elsa vill knappt tassa ut. Livet är en fest. Synd att drickat är slut.

Synes.

Samtal väntar var god dröj

Jaha. Onsdag. Inkommande samtal klockan 10. Konferens om livet.

Tv-rutan var svart och vacker under hela gårdagen. Tv är det fulaste man kan sätta upp på en vägg. En granne har en så stor tv att man kan stå på kajen i Helsingör och titta. Det är sjukt rakt av. Min dröm-tv är en Bang Olufsen eller tyska Loewe. Gärna på stativ. Bull-tv. Tyvärr helt odugliga nu när Comhem stängt det analoga och tvingar alla på en box. En svart ful äcklig box. I min teve sitter ett litet kort. Jag klarar mig. Men ful är teven. Numera finns vägg-tv som visar en tavla när tv:n är avstängd. Som om det skulle hjälpa.

Jag läste om Vänsterns nya ledare. Min granne anser att Lööf ska bli statsminister för hon är kvinna. Det räcker. Bara hon är kvinna. Det är liksom en garant. Se er omkring. Verkar samhället gå åt rätt håll? Kärringar, man eller kvinna, blir aldrig dugliga ledare. Tyvärr.

Jag kom och tänka på inledningen i ett manus som ligger dött på disken. Jag står vid ett övergångsställe nere i stan en julvecka. Funderar på att ta ett par steg ut och avsluta allt, men jag går in i en chokladaffär och köper en varm kopp choklad istället.

Nu ringer snart telefonen.

Synes.

Lugn jogg

Öresundsdimma
Mina älskade kor

Åtta kilometer lugn jogg fanns i tanken idag. Så jag knöt mina skor. Nere vid kusten har sommarfolket åkt hem så nu kan jag njuta av havets tystnad. Inne i skogen hade dimman släppt och korna lunkade omkring i sin egen lilla värld.

Ikväll är det upprörda miner då Comhems tjänster inte fungerer. Jag kunde inte bry mig mindre.

Tack för den här dagen.

Synes.