Zzzzöndag

Höstvädret fortsätter. Utflyktsplaner skrotas. Matlådor planeras. Tankar sorteras. Svensk sommar.

Köpte två blomlådor. Den ena frodas trots vädret men den andra vantrivs som en halt kamel på Zoo. Jag ser omplantering runt hörnet.

Synes

I livets slutskede

Märta och jag besökte hennes matte som väntar på himmeln. Ett gripande möte bortom prestige och selfies. I all sorg finns en befriande mänsklighet. En livrem som går sönder och låter andningen ta plats.

Snabbt kan vardagen förändras. Singla slant och upptäck. Det får mig att tänka på människor som sprider hat och elände i omgivningen, och deras oförmåga att leva. De är så fast i sin egen förträfflighet. Så fast i sin bitterhet. En gång i tiden kämpade jag mot sådana. En gång i tiden stod jag ut med deras trams. Aldrig mer.

Nu firas det midsommar. Njut med tacksamma och glada människor för det kan vara den sista.

Puss

 

Dagen innan dagen

Medlemskväll i den lokala butiken. Folk står och sliter i varorna. Undantagstillstånd och ransonering pågår. Typ. Inte.

Det varnas för terrorister och överflöd av kriminella element. ”Hjälp oss” portioneras ut i diverse kanaler. Över en natt blev 87% också rasister. Ja, eller hur det nu fungerar i den godhetsknarkande klubbstugan.

Det firas afton i morgon också.

Synes.

Se där ja

En begynnande förkylning eller bara en dag i grumligt vatten? Hård blåst igår och vidrigt kallt på kvällspromenaden. Som gjort för att bli förkyld.

Möter en religös vandrare i morse och fick lära mig att det varken är Kina eller USA som är hotet – utan änglar från helvetet som är utsända till jorden. Nu kan jag tänka mig en trevligare start på onsdagen men man får väl ta det som bjuds.

Änglar från helvetet? Menade han kvinnfolk? I så fall har han en poäng.

Synes.