Missade samtal i väntans tider

Det var enklare med hemtelefon. Var man hemma svarade man. Ingen som helst kontroll vem som ringt eller när personen hade ringt. Sen kom ”Anita” och människors kontrollbehov gick bananas. Med mobiltelefonen har människors beteende förvärrats gånger hundra.

Tekniken är också i emellanåt rent skräp. Slår jag på min mobil har jag missade samtal – fast det kan vara gårdagens missade samtal som påminner igen via sms. Nu väntar jag hantverkare så jag ringer givetvis upp för att stämma av – bara för att bli bemött som en senil dåre; ”Vi har inte ringt?”

En sak som jag gjort notis av är att det inte går att bestämma tid längre. ”Vi kommer någongång under dagen.” Så då ska man sitta inne hela dagen och vänta på vederbörande? I ett samhälle med ständig nåbarhet vore väl det på sin plats att boka en tid? Men icke. Vi kommer när vi kommer. Uppfattat. Jag är inte hemma på hela dagen men kom ni. Välkomna, Anita.

Synes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *