Söndagstugget

Godmorgon kära omvärld. Vad finns det att reta upp sig på idag då? Var soppan god? Nja,smaklös är väl snällt sagt. Gänget var samlat igår runt en grillbuffé. Det som kunde blivit en kanonkväll kom mest att handla om smaklös soppa och undermålig service. Man kan skoja till det och vara tacksam över ännu en ”klassiker” som det kommer att skämtas om vid nästa tillfälle, och nästa.
Ni vet, i regel säger man inte ifrån heller, utan stoppar händerna i fickan och viskar ”vad i helvete är detta?”, sen när servitören (läs: trött, håglös och jag vill vara någon annanstans) kommer och undrar hur det smakade säger man ”JÄTTEGOTT”. Men farsan reste på sig och talade med kocken som, ”fanfar”, försvarade sig och blev irriterad.

Ja, vad är nytt under solen; käka, håll käften och betala.

För mig är upplevelsen lika viktig som maten. Jag vet inte vad som hänt men jag blir sällan överraskad numera. Det känns mest som att bli rövknullad av en bakfull åsna varje gång jag äter ute, och betalar överpris. Sen jag tog mig tid att kocka själv så är det ännu värre. Hur fan kan man misslyckas med en soppa? En kock som inte smakar på sin egen mat? Jo, det gjorde han till sist när gästerna vid ett annat bord påtalade smaklösheten. Och vad hände då? Jo, han tog kärlet och hällde ut soppan. Se där. Polletten hittade sin springa.

Blev vi på något sätt kompenserade? Icke. En som älskar sitt arbete och känner stolthet gör så här: Ber om ursäkt och hoppas få en ny chans så att kunden/kunderna återkommer, och som en fin gest bjuder på efterrätten.

Nä, det är väl också så att vi som är äldre upplever det på ett annat sätt än många yngre. De bryr sig inte för de vet inget annat. Världen ser annorlunda ut. De skiter i om servitören gäspar, fiser eller ser sjösjuk ut. De sörplar i sig soppan, sväljer, och om det så vore kamelpiss reagerar de inte utan ler och säger; ”JÄTTEGOTT!”.

Jo, det var givetvis kul att träffas igen.

Men den där soppan alltså.

Jisses.

2 reaktion på “Söndagstugget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *