Måndag i parodilandet

Måndag och det ska tänkas ut mat för matlådor. Enkelt och lättlagat ska det vara.

Igår handlade Agenda delvis om söder i Helsingborg. Det är alltid lika trevligt när ”bildade” pratar över skallen på folket. De som varken bor där eller ens besökt stadsdelen vet precis hur det är och upplevs. Och just det här med hur saker ”upplevs” är väldigt på tapeten när man pratar kriminalitet. Jag stängde av för att undvika psykbryt.

På Olympia fick man utrymma för att brandlarmet gick. Bengaler igen. Vilken parodi detta är. Det är förbjudet att tända bengaler men eftersom de inte får visitera ”känsliga områden” på kroppen (där de givetvis har sina bengaler) så får man inte bukt på problemet. När matchen äntligen skulle komma igång tänder andra fans nya bengaler, och i högtalarna rapas det: ”Det är förbjudet att tända bengaler”.
Ett bra sätt att få ordning är ju att vederbörande kastas ut från arenan men se det går ju inte – de är ju trogna ”fans”. På en annan arena blev det slagsmål.

Visst är fotboll härligt? Och upplevs bäst i soffan framför teven.

Dags att köra igång den här dagen.

Synes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *