En cykeltur

Byggnaden till höger; Josef R Jönsson speceri- och diversehandel där man som barn följde med mormor och fick prinskorv. Lyckades hitta en artikel på Dagbladet: https://www.hd.se/2012-05-15/gastronom-med-slaktintresse

Huset till vänster (lägenheten på första våningen) var min reträtt efter separationen. 1 rum och kök. När man stod och diska kunde man vinka till lastbilschaufförerna som stannat vid trafikljusen. Det var jag och resten invandrare. Jag hann bara flytta in sen tömdes källarförrådet. Tvätten stals. 1991 var året och hur det har gått sen vet vi alla.

Längre till vänster i ett annat hyreshus bodde mormor och morfar. Morfar satt alltid vid fönstret. Ibland känns som att han sitter där och glor när jag kör förbi.

På väg ut mot Råå hade en tant cyklat omkull. Jag och en till stannade och såg till att ambulans blev tillkallad. Höftbrott blev diagnosen. Damen var annars vid god vigör. 86 år och skulle cykla ut till Råå och solbada. Hon är snart på benen igen.

Trevlig fredagskväll på er.

Synes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *