Godmorgon Hoppet

Sannas kiosk. Öppet sommarmånaderna.

Kaffet på väg ner. Hunden har varit ute och gjort sina behov. Vi gick och la oss tidigt. När smällarna brakade loss dundrade Clabbe på som allra bäst. Jag tror hon klarade det rätt bra, det lilla livet. Hundarna har verkligen ett helvete. Nu är det över. Som när migrän släpper. Alla jävla helgångest och tankar som kan ta livet av den bäste. Borta. Jag hängde mig inte detta året heller.

Jag har lärt mig att fira nyår ensam. Jag har sett när andra kramas och pussar in nyåret. Den känslan kan vara bedövande. Man liksom bara skriker inombords. Som ingen jävel i hela världen finns för en. Det är bara ett långt lidande. Nu är jag så blasé att det mesta kvittar. Man staplar almanackorna på varandra och undrar när man vänder sista bladet.

Om några månader öppnar glasskiosken. Om några månader är allt detta glömt – över två kulor i en strut med sylt och grädde…

Synes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *