Måndagar är alla veckans dagar

En ny vecka att inreda med diverse göranden. Läste en krönika om kärlek. Den som biter sig fast som en eländig fästing. En gång skrev jag om sådan kärlek. Att skriva om sådant nu ter sig omöjligt. En kärlekslös kan inte skriva om kärlek. Ämnet är utgånget i datum. Jag har lagt rundvandringens stövlar på hyllan. En drömmare blir ständigt utskrattad.

Med livet kommer realisten fram. Vi slutar tro på drömmen. Vi skrattar åt andras lycka. Vi läser cynismens bok från pärm till pärm. Vi retar upp oss på detaljer. Jag har träffat många sådana genom åren. De som sitter med sin katt i fönstret och fnyser åt ljudet av glas som klingar i grannhuset. De som har gett upp livet och bara önskar alla andra samma elände. De går omkring där ute som vålnader. På en kvart har de berättat sin sjukdomshistoria. Om solen sprider gator på deras parkettgolv åker persiennerna ner. Skuggorna är deras bostad.

Ålderns mättnad tar ut sin rätt. Synen blir dimmig och tanken grumlig.

Måndag är alla veckans dagar.

Synes

2 svar på ”Måndagar är alla veckans dagar

  1. Jag är en av dom med katt i fönstret haha! Livet går vidare.. läser just nu ”The art of Happiness” Av DalaiLama.. Han är på rätt väg den mannen! Kram te dig Håkan 🙂

  2. haha va i helvete en kommentar 🙂 Vem bryr sig om ”happiness” när det finns svart humor 😉

    Kul att höra av dig och hoppas det är bra med dig. Kram.

Kommentarer är stängda.