Kvällslängtan

På kvällen börjar jag att andas normalt. Inga klåfingriga frågor eller möten kan behandlas. Ensamheten och kvällen är ett hållbart äktenskap. På skivspelaren snurrar 10CC och Deceptive Bends. En skiva jag köpte i London 1977. Jag var där med farsan och min äldre syster. I affären fick jag välja mellan 10CC och Sex Pistols. Valet har jag aldrig ångrat. När jag släpper ner nålen gläds jag åt ännu en skiva som jag har behandlat med vördnad. Knappt ett knaster hörs. Pedanten jublar.

Det är på kvällen orden flyter på. Det är på kvällen kreativiteten får en chans att tysta staden och den moderna människans buller. Det är i ensamhet en människa växer. Jag har heller aldrig ångrat att jag valt ensamhet före förhållandet. Min själ klarar bara sällskap i korta stunder. En byracka är alltid en byracka.

Längtan är den sanna kärleken. Längtan är alltid hoppfull. Den slingrar sig aldrig narcissistiskt runt sin axel. Man kan leva länge och väl på längtans bröd.

Godnatt.

10 cc – Deceptive Bends

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *