En vanlig måndag

Då kom värmen igen. Jag vill ha kyla, kofta och värmeljus. Jag är trött på allt över 18 grader. Jag vill att det ska ryka ur munnen när jag går ut med hunden på morgonen.

Flödet av nyheter gör mig håglös. I skrivande stund har ännu en skottlossning skett i Malmö. Staden är i fritt fall och bärs endast upp av det kommunala utjämningsbidraget. Det kommer också rapporter om att Kristianstad är illa ute. Min stad är sedan länge körd. Stadsdel för stadsdel förpestas med narkotikaförsäljning, inbrott och personrån. I centrum kör restaurangmaffian sitt race för öppen ridå. Lokaltidningens kulturskribenter arbetar för högtryck i floskelfabriken. En befolkning bedövad av konsumism runkar av sig till idol-och bakprogram.

Man ska inte bry sig, säger pappskallen och sörplar vidare på sin energidryck.

Synes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *