Tidig morgon

Idag är det dags för farväl av mor. Elsa sover fortfarande. Jag äter två knäcke, ett kokt ägg, dricker kaffe och ett glas c-vitamin. På stolen ligger kläderna framme. Skorna putsade. Kostymen som jag hade på ett bröllop får besök av en mörkblå polotröja. Det är fri klädsel men jag klär upp mig för styrkans skull.

I en tidning läser jag att i Stockholm är en del så upptagna att de skickar sina avlidna föräldrar direkt till kremering, för de har inte tid med en begravningsceremoni. Låt det smälta in. Karriären für alle.

Det går inte att förbereda sig för ett farväl. Det som blir det blir. Låt sorgen ta plats. Samtidigt ska det bli vilsamt när den är över så att dagarna får ta hand om sorgearbetet ifred.

Synes

2 svar på ”Tidig morgon

  1. Jag är med dig i tanken Håkan. Begravningen är viktig som avsked. Det har jag lärt mig och har den största respekt för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *