”Vi vet hur det gick”

Ny dag. Efter gårdagens haveri tog jag en bok och gick och la mig. Läste ett par sidor. ”Vi vet hur det gick”, svamlade jag fram vid nattlampan. Boken skrev Thomas Nydahl om men jag hittade inte inlägget när jag sökte. I alla fall blev jag intresserad och hittade boken på ett antikvariat på nätet. Usch, det är så jobbigt att läsa när man har sådana jävla problem med koncentrationen, men det får ta den tid det tar. En sida i taget. Smälta intrycken. Nästa sida.

I nutid fick jag höra om den nya budgeten som kastar ut miljarder som det vore ett paket kalaspuffar. Men vad gör man inte för att behålla makten? 52 miljarder i bistånd. Vi stannar upp och skriver det igen: Femtiotvå miljarder. Klarna.se

Är det lönt att skriva eller tänka något mer om det? Svensken är ju så blåst att det inte ens går att tända ett stearinljus när käften glappar på dem.

Jag ringde min vårdcentral igår. Jag är listad hos en annan läkare nu. Ja, det har jag inte blivit informerad om. Jag önskar att jag hade ringt Biltema istället och frågat om cykelpumpens utveckling i tredje världen.

Salut för fan.

Synes.

2 svar på ””Vi vet hur det gick”

  1. Håkan,
    Jag läser den som ett slags tröst. Och som en påminnelse om att det fanns sådana, svårt bildade män som han för bara en generation sedan.
    Men jag är med dig i tankarna, vet hur svårt du har det med depressionerna.
    Idag vandrade vi i total tystnad och tjock dimma ute vid Landön. För mig fungerar det som ”terapi”, även om det är fel ord.
    Om en halv timme till sjukgymnasten där jag ska ligga i sträckbänk. Fastspänd där får jag tid att reflektera över tingens ordning i Nya Sverige

  2. Thomas, det är nästan en chock att läsa och samtidigt tänka på hur det ser ut idag. Det är inte konstigt att man rasar ihop mentalt. Hoppas det gick bra hos sjukgymnasten idag. Mitt ”Landön” blev en lugn jogg längs kusten i dimman. Nu när ”sommarfolket” håller sig därifrån kan annan få sin kust åter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *