40 år sen…

Ofattbara 40 år sen. Bilderna ljuger inte. Punkbandet MS. Vi såg säkert enormt farliga ut och farbrorn som lyckades klämma in sig i detta historiska ögonblick undrade säkert vart världen var på väg.

Bilderna är tagna av SVT då vi var med i ett reportage om avvecklingen av Öresundsvarvet. När jag googlar ikväll i jakt på reportaget så stöter jag på en text av Lars Åberg. Bandet han syftar på i sin text är MS, det kan inte vara något annat då en i bandet hade fått jobb på varvet.

Så här skriver han: En gång för länge sedan gjorde jag tv-program om ett punkband i Landskrona. De dundrade i källaren under en tegellänga på stäppen så att fartygsplåtarna vibrerade borta på varvet där en av killarna just hade fått tillfälligt jobb.

Hela texten går att läsa här: http://larsaberg.se/sv/nar-skuggsidan-vands-upp-igen/

Synes.