Söndagstugget

Juni åker bort. Hon har snart packat klart väskan. En dag kvar. Frukosten serverade jag på balkongen. Söndagstidningen som sällskap. Jag läser om rökförbud och annat. Jag blir inte klokare. Jag brukade fika på Wivex på söndagarna. Ibland ensam och ibland i sällskap med folk som hade samma tanke. Wivex är borta och så är resten av barndomsfiken. Kvar är innefolkets kaféer med kritvita väggar och kuddar korrekt utlagda i hörnen. In kommer Herr Gant och Fröken Fin med sina små barn; Ifön och Sam Sung, sätter sig och äter den genmanipulerade frukosten. Jag har inget gemensamt med dessa statyer.

Det utlovas 30 grader idag. Det är än så länge svalt på balkongen. När solen gör en rak höger får man stänga dörrar och fönster och lägga sig i källarförrådet. Innan sociala medier hade vi bara varm eller sval sommar. Numera är det klimatkatastrof så fort vi får lite varmt. Sociala medier är fint – vi vet så mycket mer nu om ingenting.

Det ska visst bli en Pride-parad idag. Könlösa kön ska vifta med flaggor och skrika ut sin kåthet. Det är vackert. Inget hetsar upp mig så mycket som när intellektuella klär ut sig och dansar på gator och torg. Jag känner hopp för framtiden. Fler kön är bra med också lösa kön. Vill du kalla dig en kåt könlös älg är det din rätt och jag ska kämpa för den. Givetvis. En svensk gillar allt.

Synes.