Ännu en dag

Jag häller upp morgonkaffet och lyssnar på den senaste sprängningen – i Staffanstorp. Hela landet är i upplösning. Den som påstår något annat är antingen svagt begåvad eller fullt upptagen med att puta med läpparna. Och andra sidan är man väl lite svagt begåvad om man tycker det är meningsfullt att puta med läpparna, men ni förstår väl vad jag menar; ”Fucking kaos” på nysvenska.

I det stora landet har vi två herrar. Den ene med grandios självbild och den andre vet knappt var han är eller vem han är. Lagom dement passar väl till rollen som president, antar jag. Somliga har ju inga andra krav på sin ledare. Nä då, världen är stabil. Tänk att vår plastpåseskatt räddar klimatet i Kina. Jippie. Jag vill också vara politiker. Någon bildning behövs ej. Ett korkat folk styr man lätt över. Fortsätt puta med läpparna för vi har koll på läget. Lita på oss.

Kallt på morgonrundan. Tanke på handskar kom över mig. Förkylt och uppgivet i kroppen. Ingen feber. En så kallad manlig förkylning.

Gott kaffe i alla fall. Moccamaster. Minsann.

Synes.