En resa med massan

På bussen till staden där jag för en kort stund bodde utspelar sig rena farsen. Att se hur folk beter sig när de ska betala biljetten är ett skådespel i sig. Flera påstigande under färden har inte köpt biljett. Det ska de göra när de kommer ombord på bussen. Det ska föras över pengar och fan vet allt de här ”moderna” människorna sysslar med. Att köpa biljett innan resan är inget de har tänkt på.

En höjdpunkt var en kvinna som skulle ”ringa sin man”. Så vi fick stå där i 10 minuter och vänta på att hennes man skulle föra över pengar till hennes mobil. Varför chauffören inte kastade ut henne får ni fråga honom. Förmodligen hade det blivit ”Hets mot folkgrupp”. Det absurda är att hon skulle bara åka två hållplatser så hon kunde använt fötterna för den ”resan”.

Det blir tåget nästa gång. Jag orkar inte bara se förfallet längre. Kan jag undvika det så gör jag det. Där massan befinner sig vill jag inte vara.

Synes.