Vintertid

En timme tillbaka. En kavalkad av förfluten tid slår till. Alla dessa minnen som gäckar sinnet. Denna ständiga ton av oro. Sedan mor dog sitter jag och glor på dödsannonser. Det känns meningsfullt? En ekorre springer från träd till träd. Några fåglar letar mat på gräsmattan. Det är varmt för årstiden.

Jag hittade en sida på nätet som lagt ut en gammal demokassett med ett band jag var med i. Det låter inget vidare. Jag var inte med på den demon. Det står mitt namn. För en stund blev jag förbannad och ville skriva att jag minsann inte spelar så jävla dåligt. Men jag hade slutat, eller tvingats sluta för att tjejen jag var tillsammans med tyckte inte om medlemmarna. Jag var ung och kåt. Kåthet är bara skit för en man. En man blir en idiot när kuken står. Kuken har förstört många bra band och företag – framförallt vänskapsband.

En gång berättade farsan att farfar hade sagt: Min son, det värsta som kan drabba en man är fitta och pengar. Det är stor humor med lika stort allvar. Rätt hade min farfar i alla fall.

På radion spelas Luka med Susanne Vega. Originalversionen. En ny version av Luka ligger på en ny platta som ska släppas eller har släppts. Jag lyssnade på den. All den naivitet i rösten som gjorde Luka speciell är borta. Det låter inte lika bra helt enkelt.

Synes.