Ålderns höst

När inträffar ålderns höst? Är det när man har fullt upp med att räkna all medicin som ska intagas till frukost, eller när man inte orkar springa en mil i det tempot man brukar? Är det när kuken inte är intresserad av fittan längre? Jag bara undrar? Om det är det sistnämda har jag njutit av ålderns höst länge. Det räcker att gå ut med hunden för att inse hur skönt det är att leva utan dessa dramatiska fruntimmer. My god. Gode gud. Jesus. Orka.

Nåja, den här mannnen har ägnat sig åt något riktigt manligt som att slipa, betsa och skruva. Inget är så skönt för skallen som att arbeta med händerna. Tankarna tystnar. Jag har fler projekt i lägenheten så det är bara att fortsätta.

På tal om det minns jag kvinnan jag hade den enda långa relationen med. Jag hade slipat och spacklat på den gamla fönsterkarmen i dagar. Sen målade jag den. Innan jag gick till jobbet sa jag: Du får inte ställa någonting på fönsterkarmen på en vecka. Även om lacken är dammtorr så ska den härda. Givetvis förstod hon inte, för logik är inte kvinnors starka sida, så när jag kom hem stod hela fönsterkarmen full med hennes tunga krukor. Stora jävla ringar som resultat. ”Det gör väl inget krukorna ska alltid stå där”. Så korkade är bara kvinnor…

Synes.