Valveckan – Måndag

På söndag är det val. De som inget förstår och de som förstår ska gemensamt gå och lägga sin röst. I veckan har jag hört från kärringen i området att Åkesson är nazist. I nästa mening beklagade hon sig över araber, som tvingade henne att flytta. Så hon hatar araber. Och Åkesson är nazist. Nu bor hon här. Man tackar för begåvningsreserven.

Det märks att människor har svårt med läsförståelse. Om man kommenterar på nätet så svarar en majoritet på saker man överhuvudtaget inte har skrivit. De klistrar på en åsikter man inte har, och så hänger mobben på. Nu är jag för gammal för att bry mig, jag skrattar mest åt eländet. Och väg då in att denna pöbel ska rösta på söndag.

Dagen efter valet återgår de löften som yttrats till dokumentförstöraren, och fyra nya år av skjutningar, våldtäkter, ”misstänkt explosion” fortsätter. Absolut ingenting kommer förändras. En släng av pessimism eller av livserfarenhet?

Nä. Det får räcka så. Kroppen känns fortfarande mör från halvmaran i lördags. I morgon börjar återhämtningen med ett lugnt pass eller vad det nu blir.

Synes.